Cred ca aceasta e intrebarea fundamentala a oricarei religii.
Cred de asemenea, ca raspunsul nu poate fi gri. Poate fi doar, DA sau NU.
Va rog sa votati si sa argumentati.
DA cred ca exista, exista foarte multe carti, icoane etc despre el
nu prea merg la biserica, dar cred in existenta sa
rolfrolfy Wrote:DA cred ca exista, exista foarte multe carti, icoane etc despre el
nu prea merg la biserica, dar cred in existenta sa
Faptul ca exista carti, nu este o "proba".
Exista carti despre extraterestri si inca nu ii vedem printre noi

(nu sustin ca nu ar fi)
Eu cred ca cel mai bine a demonstrat Tomas D'Aquino.
pana si unii atei au ajuns la credinta prin descoperirea unui asa numit "cod al Bibliei". se zice ca primele 5 carti ale Bibliei, care i-au fost dictate lui Moise de insusi Dumnezeu, contin o alta scriere profetica, care poate fi descoperita cu programe speciale care aduna tot a n-a litera, iar astfel se formeaza propozitii (doar pe limba originala-ebraica). exista multe cazuri care pot fi gasite pe google: atei, care dupa ce au gasit in Biblie data si locul nasterii, data si locul mortii, precum si ocupatia anumitor persoane din istorie, au devenit credinciosi, deoarece a fost confirmat ca nici cel mai puternic calculator din zilele noastre nu ar putea codifica text in asemenea fel, iar cum pe vremea lui Moise tehnologia era roata si faclia...
Se pune o intrebare :
De ce Dumnezeu ar alege sa ne comunice ceva encodand mesajul in Biblie? Pe baza celei de-a n-a litere ?
Nu e mai simplu sa ne spuna ce avea de spus direct in Biblie ? Chiar crezi ca Dumnezeu ar vrea sa-i induca in eroare pe oameni cu aceste coduri ?
Pt mine asa ceva e imposibil de crezut.
exista un verset in cartea lui Daniel care zice (aprox.): "Si tu, Daniele, tine secret toate aceste lucruri si pecetluieste cartea pana in vremurile din urma, cand tehnologia va fi mai evoluata."
este mai logic sa ne gandim la acest cod al Bibliei ca la un sistem de prevenire a lucrurilor, decat ca o profetie absoluta.
motivul pentru care ar fi totul encodat: daca cineva ti-ar zice ca la ora 17:09 si 10 secunde vei manca un sandwich, vei lua un hamburger, ca sa dovedesti ca nu se va intampla ca si acolo.
acesta este pericolul profetiilor: daca zici clar, descifrat si coerent viitorul cu date, chiar ora exacta, cred ca deja este mai sigur de 80% ca nu se va mai intampla, ca sa dovedesti contrariul, ca nu avea dreptate sursa.
atunci se pune intrebarea, de ce exista atunci un astfel de cod in Biblie si se gasesc profetii cu ajutorul programelor in el?
raspuns: deoarece nu sunt nici acolo ore exacte, doar perioade de timp, iar ceea ce este prevestit sunt lucruri mari, de obicei cataclisme, atacuri teroriste si altele, pe care oricum vrei sa le eviti.
e mult mai logic daca gandesti asa.
Eu cred ca dupa Codul lui Da Vinci, au aparut milioane de coduri

) Deci sincer, nu cred in codul de care imi spui tu, nici sa ma bati cu 10 biciuri. Intamplator sunt programator, si stiu ce inseamna sa codezi ceva.
Daca iti place chestia asta cu coduri pt a preveni ceva malefic, iti recomand filmul Knowing cu Nicolas Cage.
codul Bibliei: Newton credea in asa ceva (motiv pentru care a invatat limba ebraica ca sa-l descopere, dar n-a reusit). primele descoperiri (cu care s-a profetit moartea lui Ytzhak Rabin-sper c-am scris corect) au aparut in 1994--9 ani inainte de Codul lui Da Vinci.
nu ti-am cerut credinta in acest cod. multi nu cred, multi nu au crezut si multi nu vor crede. oricum, pana acuma, acest cod nu a afectat viata spirituala a nimanui

, deci nu trebuie sa crezi. eu am adus pur si simplu un argument la thread.
PS: daca ti-ar zice cineva ca va exista un om pe nume Einstein, care se va naste in data cutare si va inventa aia si aia si va revolutiona fizica, iar "intamplator", fiul tau se naste exact pe data aia, ai crede si l-ai numit Einstein sau i-ai pune tu un alt nume.....
filmul: o sa ma uit, multumesc de recomandare

si felicitari: slujba de programator nu este deloc usoara. e nevoie de placere pentru a invata acele coduri ca sa deveni programator ;D
Ceea ce imi zici tu e un paradox. E posibil sa influentezi viatza cuiva cu o astfel de profetie. Eu sunt curios, DACA NU MI-AI ZICE, daca i-as pune numele respectiv si daca ar ajuge fizician ?