SmartForum

Full Version: Craniile de cristal - puternice artefacte mayase sau falsuri ?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Legenda spune ca sunt in total 13 cranii de cristal. Cel mai bine cunoscut este Craniul Mitchell-Hedges numit asa dupa descoperitorul lui.

Craniul Mitchell-Hedges a fost indelung studiat, una dintre cele mai amanuntite analize
efectuindu-se in 1970, la laboratoarele Hewlett-Packard. Cercetatorilor li s-a parut cu
atit mai misterioasa originea si modalitatea in care ar fi putut fi realizat acesta, cu
cit toate indiciile le intareau convingerea ca acesta fusese sculptat impotriva axei
cristalului. Acest lucru este anormal, deoarece cei care sculpteaza in cristal tin seama
intotdeauna de axa cristalului, adica de orientarea simetriei moleculare a acestuia. Daca
nu respecta aceasta regula, exista riscul ca piesa sa se distruga in timp, chiar daca se
folosesc si cele mai moderne mijloace de sculptura, precum laserul.

Cercetatorii nu au descoperit nici o zgirietura care sa indice ca pentru sculptarea craniului ar fi fost utilizate obiecte metalice. In cele din urma, cea mai convenabila li s-a parut ipoteza ca singurele "unelte" utilizate pentru cioplirea craniului au fost diamantele, iar
finisarea s-a facut cu ajutorul unei solutii obtinute dintr-un amestec de nisip de siliciu
si apa. Aceasta presupunere nu a devenit totusi certitudine, pentru simplul fapt ca ar fi
fost nevoie de vreo 300 de ani pentru a finaliza lucrarea cu asemenea "ustensile".
De aceea, concluzia finala a expertilor a fost ca realizarea de catre fiinta umana a unei
forme atit de complexe si intr-o maniera desavirsita precum craniul Mitchell-Hedges era
practic imposibila.

Un alt lucru de importanta capitala este faptul ca atat craniul cat si maxilarul inferior (mobil) sunt realizate din aceeasi bucata de cristal (de cuartz) si bucati de cristal asa mari precum cea din care a fost facut craniul, probabil nu exista pe continentul sud-american.

Acest fapt ridica cateva intrebari. Este craniul autentic produs al civilizatiei maya ? A fost intr-adevar descoperit de Anna Mitchell-Hedges in ruinele din jungla amazoniana ?

Un documentar a fost realizat de Discovery Channel cu privire la acest aspect.

Sursa:
http://www.trilulilu.ro/dumitrurasvan/d891df5d691124
eu cred ca a fost facut de mayasi. oamenii din prezent au "uitat" tot ceea ce a fost descoperit inaintea lor, si astfel nu mai cred in ceea ce vad daca nu gasesc o explicatie logica. nu cred ca Mitchell a mintit cu locul unde l-a gasit, deoarece este clar ca el nu ar fi putut face o asemenea lucrare, sa ia un diamant si sa-i dea forma respectiva. cel mai mare diamant descoperit este kohinor, cel de pe coroana reginei angliei, deci acest craniu din diamant trebuie sa fie foarte vechi, sa dateze dinaintea raspandirii informatiei in lume, deci perioada mayasa e o concluzie plauzibila.
Antonius, Craniile de cristal sunt facute din quartz, nu din diamant.
Din cate am inteles eu, problema nu e neaparat gasirea materialului, ci mai ales FINISAREA lui. Uneltele pe care le folosim acum lasa anumite urme pe material. Craniile par a fi facute pur si simplu, sau generate, sau crescute. Nu exista nici un semn ca ar fi prelucrate cu vreuna din tehnologiile la dispozitia "noastra" (a speciei noastre).
"In ultimele doua secole, in diferite locuri ale lumii au fost descoperite 12 cranii realizate din cristal, ametist, topaz, cuart si alte materiale dure." (sursa: http://top-secret.ablog.ro/2007-08-17/ce...atii.html) Deci exista si din cristal. Cum ai zis: din ce sunt facute nu conteaza, marele mister este metoda de finisare, deoarece in prezent nu se poate face asa ceva, iar de la natura nu cred, deoarece ar fi o coincidenta prea mare (13 cranii perfecte, facute de natura :-/?!). cum am zis in postul anterior: "tehnologii descoperite, insa uitate".Si extraterestrii ar fi putut lua totusi parte la crearea lor, nu stiu ce sa zic in legatura cu asta. Iti dau si un link: http://www.geocities.com/atlamith/atlantida.html
Din pacate link-ul nu mai este valabil .
Reference URL's