Post Reply  Post Thread 
Viteza luminii - Ultima bariera ?
Author Message
Valentin
Administrator

Group: Administrators
Status: Offline
Viteza luminii - Ultima bariera ?

Pana in prezent, se pare ca lumina calatoreste cu cea mai mare viteza in acest spatiu-timp. Credeti ca este posibila depasirea vitezei luminii ?
Dupa teoria relativitatii (Einstein) orice corp care accelereaza spre viteza luminii isi mareste masa pe masura ce se apropie de acesta. Cand viteza tinde spre viteza luminii, masa tinde spre infinit.

02-02-2008 12:01 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
B01PCR
Junior Member
**

Group: Registered
RE: Viteza luminii - Ultima bariera ?

Pai pana la Einstein la putere era mecanica newtoniana, care s-a dovedit a fi un caz particular a mecanicii cuantice, cand vitezele sunt neglijabile fata de cea a luminii. Cine stie ce caz particular al unei teoriii mai avansate e si mecanica cuantica.
Pana la descoperirea ei, se fac tot felul de supozitii, exista teorii ca spatiul si timpul prezinta discontinuitati. De aici si pana la teleportari, gauri de vierme si calatorii in timp nu mai e decat un pas.
Interesant e ca aceste puncte exista in cosmos, se numesc gauri negre, iar in vecinatatea lor legile fizicii nu se mai aplica... cum insa nimeni n-a fost pe acolo, totul ramane in stadiul de teorii sau speculatii

This post was last modified: 02-05-2008 01:51 AM by B01PCR.

02-05-2008 01:50 AM
carltoncary
Junior Member
**

Group: Registered
RE: Viteza luminii - Ultima bariera ?

Aş spune că nu este posibil, deoarece de modul în care motoarele de muncă, pentru a călători la acea viteză maşinile ar trebui să funcţioneze la aceeaşi viteză şi de faptul că până acum am cel mai rapid circuit nu se apropie de viteza luminii. Pentru a realiza o viteză mai mare am avea nevoie pentru a obţine ceva necunoscut pentru omenire, totul este de aproximativ de energie, şi este faptul că energia pe care pur si simplu nu pot merge mai repede.

64gb ssd
12-28-2009 07:05 PM
Post Reply  Post Thread 

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: